SUPERANDREY během milánského týdne módy podzim/zima 2012/2013

Milánský týden módy je za námi. Neplačte. Konec konců, konečně máte čas se uklidnit a projít si všechny přehlídky znovu!

Jakmile poslední kolekce v Miláně skončila, měli módní nadšenci po celém světě konečně čas dělat to, co milují nade vše – sednout si, uklidnit se, vrátit se ke všem těm nádherným návrhům a popřemýšlet o nich. A když nad tím tak popřemýšlíte, všechny přehlídky spojovala ta jedna stejná myšlenka tvořící mezi nimi texturu. To jisté je ne sais quoi, na kterém se zjevně všichni návrháři každou sezónu shodnou. Tuto sezónu šlo o vidinu dokonalého gentlemana.

Ať už šlo o střihy do tvaru A od Neila Barretta, mix vyšší společnosti a dělníků v kolekci Iceberg, formálnější pojetí značky Moschino kontrastující s trochu uvolněnějšími a bohémskými kousky od Costume National, nebo o Hardy Amies, značku, která se nebála přidat trochu oslinivosti, gentlemani vládli městu. I se sovami a liškami na svých Burberry Prorsum svetrech.

Největší překvapení si nicméně připravila Prada. Přehlídka nás zavedla přímo k červenému koberci, a to doslova, s hvězdami červeného koberce hodnými. Gary Oldman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jamie Bell. Vyloženě zazářili. Ale účelem Miuccii nebylo ukázat dokonalého gentlemana. Účelem bylo vytvořit jeho parodii. A s formálními kousky střiženými z denimu se jí to povedlo znamenitě.

Nakonec ovšem byla ještě jedna věc, která spojovala všechny výše zmíněné přehlídky. Nebo, lépe řečeno, jeden člověk. SUPERANDREY se během procházení po molech stal sám perfektním gentlemanem. Až jsme zírali. Až jsme se sami uklidnit nemohli.